Velkendte sorter frifundet

Den 12. juli 2017 opdaterede Europa-Kommissionen listen over invasive fremmede arter og tilføjede blandt andre prydplanter Pennisetum setaceum til denne liste. Derefter var dyrkning og handel med forskellige kendte sorter, der blev solgt som Pennisetum setaceum-cultivars forbudt i EU. DNA-forskning viste imidlertid, at navngivningen af ​​disse prydplanter ikke var korrekt, rapporterer det førende hollandske fagmagasin for planteskoler De Boomkwekerij. Talrige arter syntes at have ingen sammenligning med Pennisetum setaceum og betragtes ikke længere som invasive planter. Navnet på arten er fra nu af Pennisetum advena. De korrekte botaniske navne på  de kendte sorter som 'Rubrum', 'Fire King', 'Samba', 'Sky Rocket' og 'Cherry Sparkler' er derfor Pennisetum advena 'Rubrum', Pennisetum advena 'Fire King', Pennisetum advena ' Samba ', Pennisetum advena' Sky Rocket 'og Pennisetum advena' Cherry Sparkler '.

 

Pennisetum advena

 

Faktisk er navnet Pennisetum advena i en vis grad allerede brugt som handelsnavn. Nationalparksstyrelsen i Singapore beskriver på deres hjemmeside at Pennisetum x advena 'Rubrum' fejlagtig benævnes Pennisetum setaceum 'Rubrum' i planteindustrien. Også i The National Parks Board, nævner den amerikanske græs taxonomist Joseph Wipff, at det er en hybrid mellem Pennisetum macrostachyum og Pennisetum setaceum og at det baseres på flere avlsforsøg. En anden kilde, understøtter også navnene Pennisetum advena 'Rubrum' på hjemmesiden for The Southern Tablelands og South Coast Regional Noxious Plants Committee fra Australien.

 

Fælles initiativ

 

Redningsplanen for disse sorter er et fælles initiativ fra LTO Cultuurgroep Vaste Planten, CNB, Vitroflora, Pierre den Ouden Plants og Naktuinbouw, der forhandlede med det nederlandske ministerium for økonomi og den nederlandske fødevare- og forbrugerproduktmyndighed.
I Tyskland kom resultatet fra paraplyorganisation ZVG (Zentralverband Gartenbau) til samme konklusion efter konsultation med Wipff. Taxonomen informerede ZVG om, at "Rubrum" og andre rødbladede sorter tilhører arten Pennisetum advena og bør ikke klassificeres som invasive.
Pennisetum setaceum og ægte sorter af denne art er stadig forbudt i EU.

 

 

) )

Dette website benytter cookies for at give dig den bedste oplevelse. Læs mere her

Accept

MAJLAND STAUDER APS, SIMMELBROVEJ 38, 7260 SDR. OMME, TLF.: 75 34 12 85, POST@MAJLAND.DK